سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
هر دوستی ای که طمعْ پدیدش آرد، نومیدی ازمیانش می بَرَد . [امام علی علیه السلام]
 
امروز: پنج شنبه 103 اردیبهشت 13

  درحالی‌که تقویم رسمی کشور، روز یک‌شنبه 29 شهریور را عید سعید فطر اعلام کرده است؛ برخی کارشناسان با اصرار بر عدم رویت هلال شوال در روز شنبه، دوشنبه را عید فطر اعلام کرده‌اند. حتی شورای تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران نیز که تقویم رسمی کشور را استخراج می‌کند، با انتشار اطلاعیه‌ای دوپهلو اعلام کرد با توجه به افزایش غبار جوی در تابستان امسال در بخش‌های وسیعی از ایران، ناکامی گروه‌های رصدی در رؤیت این هلال دور از انتظار نیست. همه کارشناسان بر این امر اتفاق نظر دارند که این هلال به هنگام غروب یا پس از غروب خورشید دیده نمی‌شود، اما برخی حدس می‌زنند که در شرایط ایده‌آل جوی، می‌توان این هلال را در بعدازظهر روز شنبه مشاهده کرد. در این بین، شانس مناطق جنوبی کشور برای دیدن هلال بیشتر است. به‌هر حال، این تلاش رصدگران در ساعت 15 تا 17:30 روز شنبه است که آغاز ماه شوال را مشخص می‌کند
از سوی دیگر در آستانه جشن بزرگ مسلمانان، بحث 29 روزه یا 30 روزه بودن ماه رمضان و تاریخ عید فطر به بحث روز تبدیل شده است.
برخی حدس می‌زنند که ماه رمضان همیشه باید 29 روزه باشد و امکان ندارد این ماه، 30 روز طول بکشد. این درحالی است که تفاوتی بین هلال رمضان، شوال و دیگر ماه‌های قمری وجود ندارد. روند حرکت ماه به‌دور زمین بسیار منظم است، طوری‌که دقیقا هر 27 روز و 7 ساعت و 40دقیقه یک‌بار به دور زمین می‌گردد. اما این خورشید است که ماه را روشن می‌کند و چون زمین هر 365 روز یک‌بار به‌دور خورشید می‌گردد، وضعیت نورپردازی ماه در هر گردش تغییر می‌کند و ناظر زمینی هر 29 روز و 12 ساعت و 43 دقیقه می‌تواند شکل یکسانی از ماه را ببیند. این مقدار که 29.53 روز است، عدد صحیحی نیست و موجب می‌شود بعضی وقت‌ها پس از 29 روز کامل، هلال به همان شکل دیده شود و بعضی وقت‌ها پس از 30 روز کامل. پس ماه رمضان هم مانند هر ماه قمری دیگری می‌توند 29 یا 30 روزه باشد.
اما چه‌چیز سبب شده بود اغلب ماه‌های رمضان چند ده سال اخیر 29 روزه باشد؟ معمولا در پایان هر ماه قمری، گروه‌های فراوانی در کشور به رصد هلال نو می‌پردازند و تجربه، نشان داده که 15درصد رصدگران، تصور می‌کنند هلال را دیده‌اند. این توهم به‌دلیل شرایط مغزی انسان پدید می‌آید و غیر از اشتباه گرفتن اجرام دیگر با هلال ماه است. بنابراین بر اساس ملاک‌های علمی، باید بیش‌از 15 درصد افراد رصدگر گزارش دهند هلال را دیده‌اند تا شائبه توهم رویت برطرف شود! درحالی‌که بعضی وقت‌ها به این موضوع توجه نمی‌شد.
مورد دیگر، رویت‌پذیری هلال در شهرهای مجاور است. فرض کنید شامگاه امروز هلال در شهری دیده شود. آیا این رویت برای دیگر شهرهای اطراف و دور و نزدیک نیز آغاز ماه را اثبات می‌کند یا فقط منحصر به این شهر است؟ این مساله در فقه به اتحاد افق مشهور است. برخی مراجع، رویت ماه را تنها برای برخی نواحی اطراف مورد قبول می‌دانند و برخی دیگر، رویت هلال را برای نیمی از زمین که در شب به سر می‌برد، می‌پذیرند.
بررسی هلال عید فطر امسال
محاسبات نشان می‌دهد ماه نو در ساعت 23:14 روز جمعه 27 شهریور به وقت مرکزی تابستانی ایران (18:44 به وقت جهانی) روی می‌دهد. بنابراین در هیچ‌نقطه‌ای از جهان، هلالی در روز جمعه تشکیل نخواهد شد.
در روز شنبه، این هلال آرام آرام از خورشید فاصله می‌گیرد و به روشنایی و ضخامتش افزوده می‌شود.نخستین جایی که هلال را با تلسکوپ می‌تواند ببیند، جایی در شرق استرالیا و نزدیک به قطب جنوب است. همان‌طور که نقشه رویت‌پذیری این هلال در روز شنبه نشان می‌دهد، شرایط رصد این هلال برای کشورهای نیمکره شمالی زمین نامناسب است، زیرا ارتفاع هلال در هنگام غروب خورشید بسیار اندک است و نمی‌توان به رویت‌پذیری آن در نزدیکی زمان غروب یا بعد از آن امیدوار بود. این وضعیت تقریبا برای تمام کشورهای آسیا، شمال آفریقا و اروپا برقرار است و بنابراین، اگر ملاک آغاز ماه را رویت هلال به هنگام غروب درنظر بگیریم؛ در هیچ‌یک از مناطق یادشده نمی‌توان عید فطر را روز یک‌شنبه درنظر گرفت. (برای مشاهده عکس بزرگ، اینجا را کلیک کنید)

پس چرا شورای تقویم، روز یک‌شنبه را عید فطر اعلام کرده است؟
برای تدوین تقویم قمری، شورایی هفت نفره در مرکز تقویم وجود دارد که وضعیت هر هلال را بررسی می‌کنند. تقویم سال 1388 در بهار 1387 بررسی و تنظیم شده بود که 3 جلسه آن به بررسی هلال شوال اختصاص یافت. کارشناسان با بررسی رکوردهای رویت هلال، چنین نتیجه گرفتند که هرچند به‌هیچ وجه نمی‌توان این هلال را به هنگام غروب یا پس از آن دید؛ اما شانس رویت آن به هنگام روز وجود دارد. پیش از این، رصدگران کشورمان موفق شده بودند هلالی شبیه به این هلال را به هنگام روز مشاهده کنند و همین، موجب شد که شورای تقویم، دلایل موجود را برای عدم رویت‌پذیری این هلال ناکافی بداند.

طبق فتوای مقام معظم رهبری، اگر بتوان هلال را به‌هنگام روز نیز رصد کرد، می‌توان برای آغاز ماه قمری به آن استناد کرد، حتی اگر هلال پس‌از غروب آفتاب دیده نشود. از این‌رو، برخی رصدگران امیدوارند با استفاده از تلسکوپ‌های بزرگ، بتوانند این هلال را بین ساعت 15 تا 17:30 بعدازظهر شنبه رصد کنند. اگر این اتفاق بیفتد، می‌توان امیدوار بود که عید سعید فطر مقارن با روز یک‌شنبه 29 شهریور خواهد بود؛ درغیر این‌صورت، یک‌شنبه سی‌امین روز از رمضان‌المبارک خواهد بود و دوشنبه، عید سعید فطر. پیشاپیش حلول این عید سعید را به شما تبریک و تهنیت عرض می‌کنیم.


 نوشته شده توسط هادی در شنبه 88/6/28 و ساعت 8:56 صبح | نظرات دیگران()
درباره خودم

هادی
هادی
شهادت هنر مردان خداست

آمار وبلاگ
بازدید امروز: 7
بازدید دیروز: 14
مجموع بازدیدها: 138404
فهرست موضوعی یادداشت ها
انتخابات[4] . مکتب ایران و مکتب اسلام[3] . نابغه منوریل . نشانه های ماسونی در جام جهانی2010 . نمادهای ماسونی - مشهد مقدس! . هواپیمای جاسوسی "RQ170" . هولوکاست . یگان ویژه و ناکامی دراویش . یهود و یهود ستیزی . امام خمینی (ره) . بررسی ساختاری، یک خانواده محترم،‏ . بسیج دانشجویی . بنیاد شهید . پروژه 450 میلیون یورویی کیش . تخریب میدان انقلاب و مجسمه خروش ملت ایران . جریان یهودی سازی بازی لاکسر . حاشیه های تلخ از راهپیمایی با شکوه مردم تهران . حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به سه استفتاء . داعش،‌ عراق، تروریست . راهپیمایی روز قدس، سبزپوشان . ستارگان دو کوهه . سران فتنه - شهید . سید حسن نصراله، رفیق حریری، موساد . سیدحسن خمینی مصطفوی . سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان . شهدای اغتشاشات . شهرام جزایری و 98 میلیارد جزای نقدی . شهرداری تهران . شیخ اصلاحات . عاملین بمب گذاری حسینیه سیدالشهداء . عماد المغنیه . قبر «آمن‌هوتپ» . قربانیان ازلی . قیمت سیم کارت و خدمات، نسل سوم تلفن همراه، . کاهش خدمت سربازی . گروهک تروریستی . مشایی و جاسوسان بهایی . مشایی، عزل و نصب های اخیر، رئیس جمهور .
جستجو در صفحه

لینک دوستان
عاشق آسمونی
حقیقت مجازی
لحظه های آبی( دلسروده های فضل ا... قاسمی)
دکتر رحمت سخنی
آخرالزمان و منتظران ظهور
یا امیر المومنین روحی فداک
.::نهان خانه ی دل::.
منجی بشر
..::* حامیان ولایت *::..
دوازدهمین سوارسرنوشت
امام مهدی (عج)
سکوت سبز
بوی سیب
موسسه موشن کپچرشهید آوینی
سرگرمی اطلاع رسانی شمیم یاس
اصل 110، اصل ولایت فقیه
«نجوای شبانه»
رایحه ظهور به مشام می رسد! از کجاست؟
من الغریب الی الحبیب
توشه آخرت
م ح ب ت
نهِ/ دی/ هشتاد و هشت
منتظرالمهدی
سردار شهید آقا مهدی زین الدین
کان ذن ریو کاراته دو ایلخچی
سرود عرش
حاج رضوان
مرزداران عشق(ایران)
شقایق
در حسرت شهادت
شهید امر به معروف ونهی از منکر غلام رضا زوبونی
خورجین عشق
بر و بچه های ارزشی
سرزمین جالب و دیدنی...!!!
فاو.سرزمین رهایی
محمد شادانی
زازران همراه اخر
سلام بر عزیز دل حیدر
هامون و تفتان
دهاتی
شهید کریم برگی
وبلاگ شمیم انتظار
دو رکعت بندگی
اللهم احفظ قائدنا الامام خامنه ای
یکی بود هنوزهم هست
دوستان کهن
جانم فدای رهبر
اللهم عجل لولیک الفرج...
افکارسادات افغانستان
صراط
غلط غولوت
فرهنگی وهنری ودانشجویی
فانوس
در تمنای وصال
واحد کرانه گمنام
به نام شهیدان خدایی
عاشقان علی و فاطمه
گوی و میدان
سرای حقیقت
اذله علی المومنین اعزه علی الکافرین .آیه 54 سوره مائده
سیمرغ
واژه های نارنجی
شهید دکتر مصطفی چمران
سردار شهید حسن خرازی
پایگاه تلاوت قرآن کریم
سردارشهید کاوه
باغ سیب سارنا
گرداب
خبرگزاری افق
جهان نیوز
رجانیوز
جوان آنلاین
عشق معنوی1
گامی به سوی بصیرت
سردار شهید مهدی زین الدین
سایت تخصصی دین پژوهی و فرقه شناسی
دانشنامه دین اسلام
یادداشتهای بی تکلف
لوگوی دوستان
خبر نامه
 
وضیعت من در یاهو